Ανακαλύψτε

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

58 (1067 x 600)

Οροσειρά Ροδόπης

Σε απόσταση μόλις 60χλμ. από το κέντρο της Δράμας, ο επισκέπτης της περιοχής συναντά ένα από τα ωραιότερα δασικά συμπλέγματα της χώρας, το περίφημο δάσος της Ελατιάς, του οποίου ο πλούτος σε πανίδα και χλωρίδα στα βουνά της Κεντρικής Ροδόπης αποτελεί σημείο αναφοράς για το νομό και τη βόρεια Ελλάδα.

nestos1 (1067 x 600)

Νέστος «Το ποτάμι της ζωής»

Ο «ταξιδευτής» ποταμός Νέστος μας δελεάζει να τον ακολουθήσουμε με οποιοδήποτε μέσο και να έρθουμε σε άμεση επαφή με καταπράσινα δάση, γραφικά χωριουδάκια από άλλες εποχές, πνιγμένα στην φύση μονοπάτια, δασικά χωριά και προστατευόμενους υγροβιότοπους.

pegasus_LARGE_t_200_10738129 (939 x 600)

Φράγματα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης

Η ζώνη των φραγμάτων στον Νέστο αποτελεί σημαντικό κόμβο για τον ποταμό, καθώς πρόκειται για τεχνικά έργα τα οποία παρεμβαίνουν στο τοπίο με δραματικό τρόπο. Παρά τη γενική γνώση και τις φωτογραφίες από αντίστοιχα έργα, η εικόνα τους δημιουργεί αισθήματα δέους στον επισκέπτη.

a1396

Πηγές Κεφαλαρίου Δράμας

Ανάμεσα στο δρόμο Δράμας-Καβάλας, βρίσκεται το Κεφαλάρι-Δράμας με το πανέμορφο ποτάμι και την καταπράσινη βλάστηση με τα πλατάνια. Ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού Δράμας, με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά. Χαρακτηριστικό του χωριού το ποτάμι και τα πλατάνια που το περιστοιχίζουν.

agia varvara kalokairi (898 x 600)

Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

Το καταπράσινο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, με τα τεράστια πλατάνια, τις μικρές λίμνες και τα ξύλινα γεφύρια του, σίγουρα, δε θυμίζει ελληνική πόλη, αλλά κεντροευρωπαϊκό προορισμό.

11-Phalacrocorax-carbo_BV1 (600 x 400)

Λίμνη Κοκκινογείων

Μια τεράστια οδική ευθεία και περίπου 15 χλμ χωρίζουν την Προσοτσάνη από την Δράμα. Δίπλα στην κωμόπολη και στη διαδρομή προς το σπήλαιο Αγγίτη είναι τα Κοκκινόγεια. Στην έξοδο του οικισμού και επάνω στον δρόμο είναι η τεχνητή λίμνη Κοκκινογείων.

274pppp

Λίμνη Κατάφυτου

Μια μικρή τεχνητή λίμνη κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία που μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει ένα πλούσιο ενδιαίτημα για την πανίδα της περιοχής αλλά και μια όαση αναψυχής για τους περιπατητές.

aloga 1

Όρος Μενοίκιο

Θεωρείται από τα ομορφότερα βουνά της Μακεδονίας έχοντας ανακηρυχτεί «Μνημείο Φύσης». Χωρίζει τους νομούς Δράμας – Σερρών. Απέχει περίπου 1,15΄ (120 χλμ) από Ξάνθη.

_MG_8403 (korbee) (900 x 600)

Κορύλοβος

Ο Κορύλοβος είναι σχετικά χαμηλό βουνό, με υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, και αποτελεί τη νότια απόληξη του Φαλακρού Όρους (υψόμετρο 2232 μέτρα).

X