Εκδηλώσεις

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ονειρούπολη

Κάθε γωνιά της Ονειρούπολης, στον δημοτικό κήπο και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, μυρίζει… Χριστούγεννα και κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά πως όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας

Κάθε χρόνο, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, τρεις γενιές (παππούς, μπαμπάς και γιος) συγκεντρώνονται γύρω από τη μικρή λίμνη της Δράμας για να αναβιώσουν ένα έθιμο, οι ρίζες του οποίου χάνονται στη μακρά ιστορική παράδοση της ακριτικής αυτής πόλης.

Διονυσιακά Έθιμα

Το σημαντικότερο έθιμο του Δωδεκαημέρου, στην περιοχή της Δράμας, είναι οι μεταμφιέσεις που συνηθίζονται, με τη μορφή δρωμένων, τις ημέρες των Θεοφανείων.

Δραμοινογνωσία

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πλέον, ο πετυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που εμπλουτίστηκε τα τελευταία χρόνια με το διεθνές τμήμα και πολλά αφιερώματα.

Καρναβάλι Χωριστής

Το καρναβάλι της Χωριστής, χρονολογείται την περίοδο του μεσοπολέμου, όπου οι κάτοικοι την Καθαρά Δευτέρα, μεταμφιέζονταν και μαζεύονταν στο Δημοτικό Σχολείο της Χωριστής, με άρματα τα οποία κατασκεύαζαν οι ίδιοι.

Αναστενάρια

Σε ένα καταπράσινο τοπίο, στο κονάκι που βρίσκεται το ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, τα Αναστενάρια Μαυρολεύκης στη Δράμα.

Ελευθέρια Δράμας

Η Δράμα αποτελεί μια από τις μαρτυρικότερες περιοχές της Ελλάδας. Κατά τη μακραίωνη ιστορία της γνώρισε πολλούς κατακτητές που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Η περιοχή, γνώρισε τον θρήνο, τον πόνο και την απώλεια, εξαιτίας των ολέθριων καταστροφών και των πολλαπλών σφαγών.

Dramaica Youth Festival

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Δράμας κάθε καλοκαίρι στα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου, σε ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, στα γρασίδια, και στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.

Σπόροι Πελίτι

Η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

X