Αγροτουρισμός

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

DSC_8976 (901 x 600)

Οινογνωσία

Η Δράμα φημίζεται τόσο για τα κρασιά της όσο και για τα οινοποιεία της. Επισκεφτείτε τα για να γευτείτε την μοναδική οινική εμπειρία!

Γιαουρτλού-Κεμπάπ-Πολίτικο (882 x 600)

Γευσιγνωσία

Πολυσυλλεκτική η κουζίνα του νόμου, φέρει έντονες επιρροές από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία! Σήμερα οι γεύσεις έχουν παντρευτεί με μοναδικό τρόπο!

psito-kreas-krasi-mparmpekiou-drama-fagito-krasi1

Γαστρονομία

Η ιδιαίτερη τοπική κουζίνα της πόλης χαρακτηρίζει την περιοχή, με εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά, λουκάνικα, τυροκομικά, παραδοσιακές πίτες και τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι μερικά από τα εδέσματα που θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας!

Μανιταροσυλλογές

Τα άγρια μανιτάρια, καθότι σχετικά άγνωστα, είναι συνώνυμα της επικίνδυνης τροφής υπό τον φόβο της δηλητηρίασης. Ωστόσο τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι σύλλογοι μανιταρόφιλων σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, συστήνοντάς μας τον ξεχωριστό αυτό μύκητα. Κάθε εξόρμηση περιλαμβάνει συλλογή μανιταριών, καθαρισμό τους, αναγνώριση των ειδών ώστε να επισημανθούν τα ακατάλληλα προς βρώση και τέλος -αρκετά συχνά- ακόμα και επιτόπια κατανάλωση των φαγώσιμων ποικιλιών. Για κάποιους η ενασχόληση αυτή έχει μετατραπεί σε μανία, καθώς όλο και περισσότερα μέλη των συλλόγων μελετούν αναλυτικά τους σχετικούς οδηγούς και αλληλεπιδρούν ανταλλάζοντας γνώσεις για το μοναδικό αυτό είδος. Στη Δράμα υπάρχουν τρούφες, πορτσίνι, κανθαρέλες, μορχέλες, τρομπέτες, αυτιά του Ιούδα, «κοτοπουλάκια» και συνολικά 15 διαφορετικά είδη που πωλούνται και σε μαγαζιά της περιοχής.

Ελαιώνες - Ελαιοτριβεία

Η ελαιοπεριεκτικότητα των καρπών της ελιάς φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τον αριθμό και το μέγεθός τους. Όταν τα δένδρα φτάσουν σε πλήρη ωρίμανση, το περιεχόμενο του ελαίου στη σάρκα είναι ομοιόμορφο σε όλους τους καρπούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ελιάς ή από τη συνολική απόδοση. Η τελική περιεκτικότητα σε λάδι προσδιορίζεται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις συνθήκες ανάπτυξης του δένδρου και την ποικιλία του. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι πιο κατανοητές μέσα από την εμπειρία που προσφέρουν οι ορεινοί ελαιώνες και τα ελαιοτριβεία της Δράμας.

X